Kisker-Adó Könyvelő iroda

2001 óta könyvelek önállóan, mint egyéni vállalkozó. Működésem tizedik évfordulójára megalapítottam a Kisker-Adó Kft-t.

Tobább...

Kapcsolat

Kisker-Adó Könyvelő iroda

1225 Bp. Rudnyánszky utca 9

Telefon: 06-1-207-3587

06-30-851-0340

Szolgáltatások

A Vállalom cégek, egyéb szervezetek, egyéni vállalkozók könyvelését, továbbá:

teljes körű könyvelését, bérszámfejtését, tb ügyintézését, hivataloknál képviseletüket

elektronikus regisztrációjukat, tájékoztatásukat az aktuális törvényváltozásokról, napi problémák megbeszélését és közös megoldását

könyvvizsgálói kapcsolat biztosítását, bevallások és beszámolók elkészítését benyújtását ,tájékoztatást a befizetendő kötelezettségekről, határidőkről

Széleskörű kapcsolati háttérrel rendelkezem, munkámat ügyvéd és könyvvizsgáló segíti, így a cégalapítás és a könyvvizsgálat elvégzése sem okoz gondot.

Bővebben...

Könyvesési díjak

Célunk egy olyan minőségi szolgáltatás nyújtása, amelyhez egy megfizethető díj tartozik. A könyvelési díjat elsősorban az elvégzett munka nagysága szabja meg, melybe a szokásos könyvelési, munkaügyi és bérszámfejtési feladatokon kívül beletartozik minden feladat, amelyet az ügyfeleink elvárnak tőlünk..

Tovább...

Kisvállalati adó (KIVA):

A 25 fő alatti létszámú, 500 millió forint árbevételt el nem érő, és 500 millió forint mérlegfőösszeg alatti vállalkozások választhatják ezt az adózási formát 2013. évtől. A létszám és árbevételi limit számításánál a kapcsolt vállalkozások adatait együttesen (!) kell figyelembe venni.

 

Az adóalanyiság választását a megelőző év december 1-20-a között kell bejelenteni az adóhatósághoz. Az adóalanyiság megszűnését eredményezi, ha a társaságot jogerősen bírságolják nyugta- vagy számlaadási kötelezettség elmulasztása, vagy be nem jelentett foglalkoztatott foglalkoztatása miatt jogerősen elmarasztalták.

A kisvállalati adó mértéke 16%, melynek megfizetésével az adóalany mentesül a szociális hozzájárulási adó, a társasági adó, a szakképzési hozzájárulás, és az osztalék utáni EHO megfizetése alól.

Az adó alapja a személyi jellegű kifizetések (munkabér, tagi kivét) összege és a pénzügyi vagyon (bankszámla, készpénz) állományának változása, amennyiben a pénzügyi vagyon állománya csökkent, akkor minimum a személyi jellegű kifizetések után kell megfizetni az adót.

A pénzügyi vagyon változásának számításakor az adóalapot csökkentik a vállalkozásba kívülről bevont pénzeszközök (hitelfelvétel), és növelik a kihelyezett pénzeszközök (kölcsönnyújtás, végleges pénzeszköz átadás, stb.).

Amennyiben a pénzügyi vagyon realizált változása negatív (pl. beruházás miatt), akkor ez a veszteség elhatárolható, és 10 évig csökkentő tételként felhasználható.

Az iparűzési adó számításakor az adóalany dönthet úgy, hogy az iparűzési adóalap a kisvállalati adóalap 20%-al növelt összege, vagy a telephely/székhely szerinti önkormányzatonként 2,5 millió forint (2%-os adómérték esetében így 50 ezer forint az éves iparűzési adó).

Fentiek alapján látható, hogy a sok munkavállalót foglalkoztató vállalkozásoknál jelenthet jelentős adómegtakarítást az adóalanyiság, mivel ebben az esetben a munkabéreket terhelő 28,5% adóteher (27% szociális hozzájárulási adó, 1,5% szakképzési hozzájárulás) helyett csak 16% kisvállalati adót kell fizetni.

A keletkezett, és pénzügyileg realizált jövedelem osztalékként való realizálása is kedvező, 100 e Ft nyereségből a 16% kisvállalati adó és a 16% SZJA megfizetésével 70.560,- Ft vehető fel osztalékként.